top of page

Junts vam encendre la flama: voler és poder




Fa uns anys el nostre soci Manolo Colomina volia provar de fer musicoteràpia amb la finalitat de millorar la seua situació enfront del Pàrkinson, convençut que la força i la passió del rock li donarien les energies suficients per a seguir avant.


Al principi, no coneixia massa els beneficis d'esta mena de teràpia, de fet era una miqueta escèptic. L'única cosa que tenía clara era que escoltar música li feia bé.


Però, per on començar?


On buscar?


Com fer-ho?


Totes estes qüestions es van solucionar de colp quan va veure un cartell d'un curs de musicoteràpia, amb la finalitat d'instruir a persones amb necessitats especials.


Manolo seguia sense estar molt convençut sobre aquesta teràpia (no tenia ni idea de tocar un instrument, no sabia que era un compàs, ni tan sols una maqueta).


Al final, el que es va trobar va ser unes classes inoblidables impartides per un professor entregat, el músic Oliver Sáez, i un ambient molt creatiu i inspirador.


La musicoteràpia no sols el va ajudar a mantindre a ratlla al Parkinson, sinó que li va motivar a muntar una banda: La Desbanda.


Una banda de rock nascuda sota el lema que “voler és poder” i que des que va nàixer encara no s'ha baixat dels escenaris.


Un documental, un disc i desenes de concerts testifiquen que el potencial de tindre una associació impulsant les motivacions i objectius dels seus socis és crucial.


Individualment caminaven buscant una manera. Junts van encendre la flama.

Llarga vida al Rock&roll.


=======================================================================


Juntos encendimos la llama: querer es poder


Hace unos años nuestro socio Manolo Colomina quería probar a hacer musicoterapia con el fin de mejorar su situación frente al Párkinson, convencido de que la fuerza y la pasión del rock le darían las energías suficientes para seguir adelante.


En un principio, no conocía demasiado los beneficios de este tipo de terapia, de hecho era un tanto escéptico. Lo único que tenía claro era que escuchar música le sentaba bien.


Pero, ¿por dónde empezar?


¿Dónde buscar?


¿Cómo hacerlo?


Todas esas cuestiones se solventaron de golpe cuando vio un cartel de un curso de musicoterapia, con el fin de instruir a personas con necesidades especiales.


Manolo seguía sin estar muy convencido acerca de esta terapia (no tenía ni idea de tocar un instrumento, no sabía que era un compás, ni siquiera una maqueta).


Al final, lo que se encontró fue unas clases inolvidables impartidas por un profesor entregado, el músico Oliver Sáez, y un ambiente muy creativo e inspirador.


La musicoterapia no solo le ayudó a mantener a ralla al Párkinson, sino que le motivó a montar una banda: La Desbanda.


Una banda de rock nacida bajo el lema de que “querer es poder” y que desde que nació todavía no se ha bajado de los escenarios.


Un documental, un disco y decenas de conciertos atestiguan que el potencial de tener una asociación impulsando las motivaciones y objetivos de sus socios es crucial.


Individualmente andaban buscando una manera. Juntos encendieron la llama.


Larga vida al rockandroll.

6 visualizaciones0 comentarios
bottom of page